Акари и алергии
       Свикнали сме да възприемаме праха като част от домашния интериор. Макар и неприятен, той изглежда напълно безобиден. Но само с невъоръжено око! Този тънкък пласт, които покрива целия ни дом се състои от целулоза, влакна, мъртви кожни клетки, спори на плесени, отпадни продукти от различни насекоми и милиарди миниатюрни живи акари, които се гощават с този хранителен коктейл.


       Домашните кърлежи, намиращи се в домашната прах, са най-активните причинители на алергии.
В домашната прах могат да се намерят до 50 вида домашни кърлежи. В 1 грам домашна прах има няколко десетки хиляди!

За допълнителна информация, актуална оферта и отстъпки, моля регистрирайте се!
Едно съжителство, не в наша полза!
       От биологична гледна точка акарът е сапрофит - организъм, които се храни с гниеща материя, в случая с мъртвите епидермални клетки, които всеки от нас отделя денонощно. Този непресъхващ рог на изобилието в комбинация с комфортната температура на помещенията (около 20-25 °C) и високата влажност (70-80%), превръща дома ни в истински рай за тези миниатюрни паякообразни. Любимото им място са матраците, завивките и одеалата, килимите и плющените играчки, с една дума - текстила.
       Акарите не хапят човека, нито са преносители на инфекции. Но това не означава, че са безопасни за хората! Техните фекалии съдържат ензим, които причинява различни алергични реакции - астма, конюктивит, дерматит и хрема. Ето защо, поддържането на ниска популация на акарите, е необходимо за здравето на нашето семейство. За съжаление да се избавим напълно от тях е невъзможно!!!
"Аура България" ООД - изключителен представител на продуктите с марка Аura за България.