"Аура България" ООД - изключителен представител на ROBOCLEAN за България.

Алергени пренасяни по въздуха:
  • пепел от цигари, сажди
  • отпаден пушек от промишлеността и автомобилите
  • влакна (вълна, памук, хартия и коприна), трохи
  • фини частици като лепило, графит, дървесни стърготини
  • косми (човешки и животински)
  • остатъци от умрели насекоми,
  • цветен прашец, полимерни частици,
  • спори, бактерии, вируси, гъбички
       Знаете ли, че праха в домовете ни е причина за редица заболявания, включително алергии и астма?
       Всяко вещество в дома може да предизвика алергична реакция. Алергията е вид повишена чувствителност на организма към различни вещества - алергени. Сред битовите алергии най-честа е тази от домашен прах. Домашния прах съдържа множество алергени, които влизайки в контакт с организма ни и могат да доведат до алергични реакции.
       Акарите се хранят с нашите мъртви кожни клетки, живеят и се размножават в леглата ни. Фекалиите на Акарите (Mites) се считат за един от най-опасните алергени.
       Само с Roboclean ще бъдете в състояние да се отървете от тези малки чудовища, с които споделяте въздуха и леглата си.
       

       

       

       
       Здравословната вътрешна среда е от решаващо значение за нашето благосъстояние и здраве.
       Всъщност, теглото на въздуха, който дишаме на закрито е по-голямо от общото тегло на всички храни и напитки, които ние консумираме през целия си  живот. Непрекъснатата индустриализация до такава степен е променила начина ни на живот, че средностатистичският човек, изкарва в затворена среда (на закрито) повече от 20 часа на ден. Въпреки това, все още е тревожно ниско нивото на информираност относно замърсеността на въздуха в затворени помещения.
       В домашната прах освен това се съдържат бактерии, например стафилококи, плесени и други видове гъбички.
       Алергията към домашен прах се наблюдава целогодишно, макар, че през летния сезон се забелязва подобряване на състоянието, заради минималната концентрацоя на алергени във въздуха.
       Според Световната Здравна Организация (СЗО), когато наличието на акари е над 100 бр./грам дом. прах, съществува риск от сенсибилизация, а при нива над 500 бр./гр. дом прах - евентуална поява на пристъп на бронхиална астма при пациенти с алергия към акари.
       Лечението на битовите алергии е свързано с прекратяване на контакта с алергена, в случая с домашната прах и поддържане на повишена хигиена.
       

Благодарение на Roboclean и неговите свойства за елиминиране на праха, Вие и вашите близки ще се радвате на по-здравословен начин на живот.
       Ако се чудите как да получите вашата свежа глътка въздух и да научете всичко за вредното въздействие, на  домашната прах, акарите и свързаните с тях алергии, моля кликнете ТУК!